لیست اختراعات مصطفی زاهدی فر
ساز و كار و عملكرد اين الكتروليت جهت قرارگيري بين الكترودهاي آند و كاتد ميباشد كه سبب انتقال يون ليتيوم است و همچنين استفاده از اين الكتروليت باعث كاهش وزن باتري و افزايش ولتاژ خروجي ميشود. الكتروليت استفاده شده فاقد سميت و اشتعال پذيري ميباشد. الكتروليت جامد ليتيومي LiAlTi(PO3)4Ag براي اولين بار در ايران و دنيا در باتري لايه نازك مورد استفاده قرار گرفت.
نانوذرات دياكسيد قلع با ناخالصي يوروپيم (SnO2:Eu) بهمنظور استفاده در درمان سرطان ساخته شد. ويتامين B12 كه ازجمله ويتامينهاي ضروري براي بدن ميباشد و تاكنون بهعنوان دارو براي رفع نيازهاي بدن مورداستفاده قرار ميگرفت بهعنوان ماده حساس به نور در روش درماني فوتودايناميكتراپي براي درمان سرطان نيز استفاده شد. با ساخت اين نانوذرات و اتصال به ويتامين B12 بازده درمان بهبود مييابد و از طرفي بهصورت هدفمند بوده و تنها بر روي سلولهاي سرطاني تأثير ميگذارد. با استفاده از نانوذرات محدوديت سطحي بودن روش درماني فوتودايناميكتراپي برطرف شده و ميتوان براي تومورهاي عمقي نيز اين روش درماني را بكار گرفت. نانوذرات در اين روش بهعنوان منبع نور براي ماده حساس به نور ويتامين B12مورداستفاده قرار ميگيرند چون نشر نور نانوذرات تا دقايقي بعد از قطع منبع تحريك ادامه دارد ميتوان نانوذرات را بيرون از بدن فعال نموده و سپس به بدن تزريق شود. همچنين نانوذرات دياكسيد قلع آلاييده شده با يوروپيم بهتنهايي بهعنوان يك داروي هوشمند و هدفمند قابليت استفاده بهعنوان دارو در درمان سرطان را دارند.
ساخت نقاط كوانتومي آلومينا با ناخالصي نقره (γ-Al2O3:Ag) جهت درمان انواع سرطان انجام شد. داروي پروتوپورفيرين (PpIX) يك داروي تجاري شده در درمان سرطان ميباشد كه در كشورهاي پيشرفته و درحالتوسعه بسيار زياد از آن استفاده ميشود. اما اين دارو فقط براي بيماريهاي پوستي و سرطانهايي با عمق كم استفاده ميشود. با ساخت نقاط كوانتومي (چهار نانومتر) نانوذرات γ-Al2O3:Ag و متصل كردن به داروي تجاري پروتوپورفيرين (PpIX) اثر درماني آن چندين برابر ميشود و تنها روي سلولهاي سرطاني اثر ميگذارد و كمترين اثر روي سلولهاي سالم را دارند. همچنين با اين كار محدوديت استفاده از داروي (PpIX) براي سرطانهاي كمعمق برطرف شده و ميتوان اين دارو را در درمان تومورهاي عميق نيز به كار گرفت. نانوذرات در اين روش بهعنوان منبع تحريك (منبع نور) دارو پروتوپورفيرين (PpIX) استفاده ميشوند و چون نشر فوتون از نانوذرات تا بيشتر از 5 دقيقه بعد از قطع منبع بيروني ادامه دارد، ميتوان نانوذرات در بيرون از بدن تحريك نمود و سپس به بدن تزريق تا اثر تخريبي پرتو منبع بيروني بر بدن از بين ميرود. همچنين نانوذرات γ-Al2O3:Ag بهتنهايي ميتوان بهعنوان يك داروي هدفمند و هوشمند همانند پروتوپورفيرين (PpIX) استفاده كرد با اين تفاوت كه نانوذرات شرايط ساخت راحتتر و هزينه كمتري دارند.
موارد یافت شده: 3